fbpx

RAPID tanácsok KKV vezetőknek #4 – Cégtárs(ak)

A RAPID tanácsok KKV vezetőknek tartalomsorozatunk ez a negyedik rész, ami jónéhány vállalkozást érint. Akkor lesz hasznos neked ez a cikk, ha nem egyedül vállalkozol, hanem ketten vagy akár többen is egyszerre.

A cégvezetőtárssal kapcsolatos dilemmák

Már a kisvállalkozások esetén is gyakran előfordul, hogy nem egy, hanem legalább két ember vezeti a céget. És bármilyen harmonikusan is indult útjára a közös vállalkozás, idővel felmerülnek problémák. Az ilyen problémák főként két dolog köré szerveződnek: a pénz és a jövőkép köré. Gyakran az egyik vezető úgy érzi, nem arányos a befektetett energiájával az osztaléka, de legalább ugyanilyen sűrűn előfordul, hogy a kezdeti közös vízió legalább az egyik fél részéről átalakul.

Új termékek gyártása, új arculat kialakítása, a cég bővítése… ezek mind-mind könnyen szakadáshoz vezetnek, ha nem sikerül megbeszélni őket. És mint oly sok más esetben, itt is a kommunikáció fontosságára hívjuk fel elsőként a figyelmet. Gyakran ezek az eltérések már jóval korábban elkezdenek kialakulni, mint hogy felszínre törnének. Pedig ha már az elejétől kezdve beszélnének róla, megtalálnák a közös medret.

 

Tudni akarod hogyan tedd elkötelezetté és motiválttá a munkatársaidat, cégtársa(i)dat?

 

Ha igen akkor csináld végig a BEOSZTOTTBÓL SZÖVETSÉGES – KKV vezetői szemléletformálást! Ismerj meg vezetéspszichológiai eszközöket, hogy jobbá válj abban, hogy hogyan alakítsd ki munkatársaid elkötelezettségét, hogyan tartsd fenn motivációjukat és hogyan építs ki bizalmi kapcsolatot velük.

Olvass bele legújabb könyvembe: A motivált munkatárs létezik

Csatlakozz a TeamGuide Vezetői Clubhoz!