fbpx

Teamguide vezetői akadémia

Kaszás Péterrel

Alakítsd ki a saját motivációs rendszeredet, amely elkötelezetté és szövetségessé teszi a munkatársaidat!

Júniusban útjára indítunk egy 6 hónapos, vezetőknek szóló, gyakorlatiorientált megvalósító programot. 6 hónap alatt azon fogunk közösen dolgozni, hogy felépítsünk számodra egy működő, emberközpontú vezetői eszköztárat.

Élő interaktív képzés

Kéthetente élőben (online) fogunk találkozni. Ez segíti a megértést és a tudás gyakorlati alkalmazását. Ezeken az alkalmakon átbeszélhetjük a nehézségeket, megválaszolom a kérdéseket és tanulhatsz mások tapasztalataiból is.Természetesen videófelvétel készül mindenről, amit vissza tudsz nézni a program során bármikor, de az élő részvétel mégiscsak más!

Videós tréningek

Azt látjuk, hogy a vezetők egyre nehezebben tudnak hosszabb időt kiszakítani a napi munkából azért, hogy képzésen vegyenek részt. Éppen ezért egy csomó képzési anyagot felvettünk előre, hogy egyrészt akkor nézhesd meg, amikor csak akarod, másrészt pedig az élő képzésekre már “felkészülten” tudsz jönni és ott már tudjuk finomhangolni a tanultakat.

Gyakorlati tudás

Nem elméletekkel fogunk bombázni, hanem konkrét, kézzelfogható, gyakorlati módszereket fogsz elsajátítani. Ha a Pro csomagot választod, akkor a vezetői viselkedéselemzésed alapján személyre szabott vezetői eszközöket állítunk össze a számodra.

Működő rendszer

A TeamGuide motivációs módszer elemeit évek óta alkalmazzuk hazai KKV szektorban működő cégeknél. Nem az a kérdés, hogy mi működik egy amerikai multinál, hanem az, hogy mi működik a te cégedben. Nagy előnye, hogy már az is látványos eredményeket hoz, ha a módszer egyes elemeit alkalmazza csak valaki.

Folyamatos támogatás

A 6 hónap során végig “rajtad tartjuk a szemünket”, azaz folyamatos támogatást kapsz. Nem csak tőlünk kérdezhetsz, hanem a csoport tagjaitól is. Ha a Pro csomagot választod, akkor még négyszemközti privát konzultációkon is részt vehetsz, hogy a leghatékonyabban tudj haladni.

Személyiségfejlődés

A vezetés elválaszthatatlan része a pszichológia, hiszen vezetőként szót kell értenünk az emberekkel. Az, hogy te milyen “állapotban” vagy, nagymértékben meghatározza a vezetői sikerességed is. A program során olyan vezetéspszichológiai tudást kapsz, amelyet nem csupán a cégben, hanem akár a gyerekeiddel való kapcsolatodban vagy a házasságodban is alkalmazni tudsz.

Neked való a Vezetői Akadémia?

Ha illik rád valamelyik leírás, akkor a TeamGuide Vezetői Akadémia neked való:

5

Cégvezető vagy és szeretnél végre egy működő motivációs rendszert a cégedben

Eljutottatok arra a szintre, hogy nagy szükség lenne valamilyen teljesítményértékelésre, hogy a jutalmakat, bónuszokat a valós teljesítményhez, eredményekhez tudjátok kötni.

5

Cégvezető vagy és szeretnél tulajdonosi szemlélettel bíró kollégákat

Alapvetően jól megy a cég, de úgy érzed, hogy a munkatársaidban sokkal több potenciál van, mint amit kihoznak magukból a hétköznapokban. Kis hozzáállásváltozással hatalmas eredményeket tudnátok elérni.

5

Középvezető vagy és motiváltabb csapatot szeretnél

Úgy érzed, hogy meg kellene mozdítani a kollégáid motiváltságát, vagy csak egyszerűen jobb belső együttműködést és hangulatot szeretnél a csapatban.

5

Középvezetőként úgy érzed, hogy két tűz között vagy

“Felülről” a cégvezetés felől érkező elvárásoknak kell megfelelned, “alulról” pedig a kollégák különféle problémáinak megoldásával kell foglakoznod. Új vezetéspszichológiai módszerekre és megoldásfókuszú vezetői eszközökre van szükséged.

Kicsoda Kaszás Péter?

vezetéspszichológiai szakértő, szerző, a TeamGuide és a PersonalGuide alapítója

Tanárként végzett, majd pedagógiai, pszichológiai témában a tanulási motivációk terén folytatott kutatásokat. 2004-től több száz hazai kis- és középvállalkozás szervezetfejlesztési és vezetőképzési programját irányította. Vezetéspszichológiai szakértőként a munkatársak viselkedését, a motivációjuk fenntartásának lehetőségeit és a cégen belüli együttműködést kutatja. Olyan nagysikerű vezetői könyvek szerzője, mint a Beosztottból szövetséges, A motivált munkatárs létezik vagy a Nézz szembe önmagaddal. Évente több száz vezetői viselkedéselemzést végez, több tucat vezetői fejlesztő programot tart, továbbá számos konferencián kap felkérést szakmai előadásra (Freedom Business, Marketing Fesztivál, Értékesítők napja, Polgármesteri Fórum, stb.)

Csapatával 11 éve fejleszti a TeamGuide Viselkedésanalízist, melyet többezer vezető alkalmazott már, hogy személyre szabott, önazonos eszköztárat tudjon kialakítani.

Célkitűzése, hogy a hazai KKV szektorban mindennapossá tegye az emberközpontú vezetés kultúráját.

Mikor indul a program?

A TeamGuide Vezetői Akadémia kezdete: 2022. június 9. 10.00

Jelentkezési határidő: 2022. május 31.

Ezen az alkalmon online fogunk találkozni, megismerkedni egymással, a résztvevőkkel, a program pontos menetével, valamint a motiváció pszichológiájával.

Már ezen az alkalmon is hasznos tudást is sajátíthatsz el, és elkezdheted a motivációs rendszered kialakítását. 

Az Akadémia élő, interaktív napjai online, Zoom-on kerülnek megrendezésre, előre jelzett időpontban, délelőtt 9.00-11.00 között. Erről mind a zárt csoportban, mind pedig e-mailben értesítünk. 

Ha bármely napon nem tudsz részt venni az élő, interaktív képzésen, felvételt készítünk, melyeket a program ideje alatt vissza tudsz nézni bármikor.

Mit tartalmaz a Vezetői Akadémia?

6 hónapos intenzív program

Arra fókuszálunk, hogy ténylegesen működő, jól funkcionáló motivációs rendszert tudj létrehozni és fenntartani, gyakorlati példákkal, esettanulmányokkal, konkrét lépésekkel. 

A cselekvési terv mellett lehetőséged lesz a saját kérdéseid is feltenni, amelyeket ezeken az alkalmakon megválaszolok, valamint az akadémia résztvevőivel közösen lehetséges megoldásokon is tudsz ötletelni.

Hozzáférés a Vezetői Akadémia online kurzusaihoz

A motivációs rendszer kiépítéséhez szükséges tudásanyagokon túl számtalan témával foglalkozunk, melyek nemcsak támogatják a motivációt, hanem egyúttal vezetőként is fejlesztenek. Ilyenek pl. delegálás, vezetői kommunikáció, munkavállalói élmény, jó vezető tulajdonságai, stresszkezelés, a lista még sokáig folytatható. Ezeket mind megkapod ajándékba.

Letölthető anyagok

A TeamGuide saját vezetői könyveit, eszköztárat, különböző check-listeket,  teljesítményértékelő szempontokat, vezetői forgatókönyveket, és egyéb tudásanyagokat az Akadémia résztvevőjeként szintén birtokba veheted, és azonnal alkalmazhatod a cégeden belül. 

Zárt LinkedIn csoport tagság

Az Akadémia tagjaként egy zárt közösség részévé válsz, mely további elönyöket is rejt magában: kérdezhetsz, te magad is megoszthatsz helyzeteket, és másokat is segíthetsz észrevételeiddel, javaslataiddal. A csoporttagság a képzés elvégeztével megmarad!

Kapcsolatépítés

A belső működés mellett a jó cég egyik elengedhetetlen pillére a kapcsolatok – erre a zárt csoportban, valamint az élő, interaktív képzési napokon is biztosítunk számodra lehetőséget, hogy megismerjétek egymás tevékenységét, cégét, bevált motivációs gyakorlatait stb.

Személyre szabott tanácsadás

Az Akadémia arra is lehetőséget kínál, hogy egyénként is még többet fejlődhess. Egyéni vezetői tanácsadáson vagy akár coachingon privátban is kérdezhetsz, valamint a vezetői viselkedéselemzés által megismerheted saját erősségeid, fejlesztendő kompetenciáid.

Mi a Vezetői Akadémia tematikája? 

Az egész program a motiválás témakörének ívén megy végig, és annak minden aspektusát érinti.

A motiválás pszichológiája

Ahhoz, hogy egyáltalán bármilyen motivációról beszéljünk, nélkülözhetetlen, hogy értsd, hogy az emberek mitől lesznek motiváltak.

Hatékony értekezletek

Ahogy a hétköznapokban, úgy a motiválás kapcsán is lesznek a kollégákkal közös megbeszélések. Ahhoz, hogy ezek ne fulladjanak unalomba, el kell kezdeni hatékony meeting-eket tartani. 

Együttműködés fejlesztése

A munkatársak egymással való együttműködésének kialakítása és fejlesztése kritikus vezetői feladat, hiszen ez jelenti az igazi csapatmunkát.

Motivációs rendszer felépítésének lépései

Rögtön a program elején végigvesszük, hogy milyen lépésekre van szükség ahhoz, hogy egy igazán jól működő motivációs rendszered legyen. Ez alapján akár gyorsabban is haladhatsz, mint a program!

Munkatársak felelősségvállalása

A kollégák motiválása ott kezdődik, hogy elvégzik a feladatot. De vajon miért nem végeznek el valamit? Miért halogatják? stb. Tanuld meg ezeket felismerni és megfelelően kezelni!

Megoldásfókuszú vezetői eszközök

Olyan vezetői eszközöket ismerhetsz meg, amelyeket könnyedén fogsz tudni alkalmazni a hétköznapokban egy-egy probléma, vagy konfliktushelyzet feloldására.

U

Érzelmi intelligencia alapú vezetés

Igazán jó motiválás csak akkor tud megvalósulni, ha emberközpontú módon viselkedsz vezetőként. Ehhez az érzelmi intelligenciádat (EQ) kell fejleszteni. Erre nagy szükség lesz a későbbiekben is.

Hogyan és mikor delegálj?

A delegálás és a felhatalmazás kritikus kérdés, hiszen az egyik legfontosabb motivációs faktor az önállóság iránti vágy. Tanulj meg jól delegálni!

U

Munka-magánélet egyensúly

Azt hiszem, ehhez a témához nem kell különösebb kiegészítés. Vezetőként akkor fogsz tudni harmonikusan működni, ha otthon rendben vannak a dolgok, és fordítva.

Vezetői kommunikáció

Ha a vezetés legfontosabb képességét kellene kiemelnünk, akkor biztosan a kommunikációra voksolnánk. Megnézzük azokat a kommunikációs alapszabályokat, amelyek megteremtik a munkatársak elkötelezettségét.

Stresszkezelés és kiégés-menedzsment

Sokszor láttuk már, hogy egy szuperül felépített motivációs rendszer néhány stresszhelyzetben vagy a vezető kiégettségéből fakadó frusztrációja miatt siklik félre. Ez ne történjen meg nálad!

Munkavállalói élmény megteremtése

A 21. század legnagyobb cégvezetői kihívásai közé tartozik, hogy miként tudjuk megteremteni a munkavállalói élményt. Nem szeretek multis példákat felhozni, de sok KKV-nak lenni mit tanulni etéren. Megnézzük, hogy mit…

Ezen kívül számtalan meglepetéssel készülünk a program során, melyeket most nem árulhatunk el, hiszen akkor nem lenne meglepetés!

Jó érzés lenne tudni, hogy a saját fejlődéseddel másoknak is segítesz?

Mind a TeamGuide-ban, mind pedig a lakossági üzletágunkban, a PersonalGuide-ban a segítés központi szerepet tölt be. Segítünk vezetőknek és magánszemélyeknek, hogy stresszmentesen, felszabadultan éljék az életüket és ki tudjanak teljesedni mind a szakmájukban, mind a magánéletükben.

Emellet rendszeresen adományozunk elsősorban hátrányos helyzetű vagy beteg gyermekekkel foglalkozó alapítványoknak.

A TeamGuide Vezetői Akadémia teljes árbevételének 1%-át szintén jótékony célra fogjuk fordítani. 

Ehhez most te is hozzájárulhatsz, ha részt veszel a programon!

Hogyan tudsz részt venni a TeamGuide Vezetői Akadémián?

 

Remekül döntöttél már azzal is, hogy érdeklődsz a részvétel iránt, ezek szerint számodra fontos, hogy fejlődhess, és hogy motivált, elkötelezett kollégáid legyenek!

Számunkra kiemelten fontos, hogy konkrét segítséget adhassunk számodra, ezért nem tudsz jelenleg azonnal vásárolni.

Jelentkezz az online szakmai konzultációra!

30 perc alatt felmérjük a cégedben rejlő motivációs lehetőségeket és akkor is értékkel távozol, ha végül nem veszel részt az Akadémia programjain. Első lépésként erre a  konzultációra tudsz időpontot foglalni minden további kötelezettség nélkül. Az előzetes online (vagy telefonos) beszélgetéshez egy rövid, néhány kérdésből álló kérdőívet is ki kell töltened, ami ahhoz szükséges, hogy lássuk a pontos vezetői kihívásaidat és azt is, hogy mit vársz az Akadémiától.

Az előzetes konzultáció még nem jelent elkötelezettséget, dönteni ezt követően tudsz. Kaszás Péterrel, az Akadémia vezetőjével fogod átbeszélni a helyzetedet, a kérdéseidet. 

Amennyiben te is és mi is úgy látjuk, hogy tényleges segítséget, fejlődési lehetőséget tudsz kapni általunk a motivációs rendszered kialakításához, úgy természetesen megbeszélésre kerül minden részlet, ha pedig menet közben felmerült kérdésed, azt is fel tudod tenni. 

Az előzetes konzultáció egyéni, ám az Akadémia 6 hónapja alatt a TeamGuide szakértői csapata is a segítségedre lesz különböző témákban, akár az interaktív képzési napokon, valamint coaching folyamatokban.

Mitől lesz gyakorlati, szakmai és előremutató számodra már az előzetes konzultáció is?

A jelentkezést követően a kérdőív során rákérdezünk a nehézségeidre, kihívásaidra és mindarra, ami jelenleg vezetőként foglalkoztat. A válaszokon túl pedig te magad is felteheted kérdéseid és konkrét, valós válaszokat kapsz a saját helyzetedre, problémáidra vonatkozóan.

vezetői stílusok

Néhány TeamGuide alapelv, amellyel érdemes tisztában lenned:

  • Nem fogjuk mindenáron rád erőltetni a részvételt, de ha úgy látjuk, hogy a cégednek erre ténylegesen szüksége van, úgy azt Péter fogja jelezni az előzetes konzultáció során.
  • Hazai KKV szektorban 18 évnyi tapasztalattal, több ezer tanácsadás tudását és tapasztalatát fogod “látni” a beszélgetés alatt is, tehát a “bullshit”, felesleges körmondatok, olyan területek, amik nem képezik részét az Akadémiának – ilyenekkel nem fogsz találkozni. Közvetlen az alapítóval, az Akadémia vezetőjével, Kaszás Péterrel fogsz beszélni, nem a 20. virtuális asszisztens kollégával – aki bármily jó is legyen, nem fog tudni válaszolni a kérdéseidre. 
  • Az előzetes konzultációt követően átgondolhatod, hogy számodra/a cégednek tényleg hasznos-e részt venni az Akadémián. 

Itt tudsz feliratkozni a várólistára 

2023-ban indul újra a TeamGuide Vezetői Akadémia!

Ti kérdeztétek 

Összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket, amiket feltettek nekünk eddig. Ha valamelyik benned is felmerült, akkor nézd meg, Péter mit gondol róla!

Egy cégtől többen is részt vehetünk az Akadémia programján?

Elegendő figyelem fog jutni rád, vagy a cégedre?

Vezetői tréninget vagy megvalósító programot válasszak?

Lesz-e benne számomra újdonság?

Neked való-e a TeamGuide Vezetői Akadémia, ha nem felsővezető / frissen kinevezett vezető vagy?

Háborús helyzet kapcsán érdemes-e belevágni egy ilyen programba?

a jó vezető személyiségjegyei

Egyéb kérdések

Mi történik a jelentkezést követően?

A jelentkezést követően egy előzetes szakmai konzultációra tudsz időpontot foglalni. A beszélgetéshez továbbá egy kérdőívet is kapsz, amelyben a jelenlegi helyzetedre, elvárásaidra, kihívásaidra kérdezünk rá.

Mikor indul a program? Mikor lesznek az interaktív képzések?

A program első napja 2022. június 9. 10.00 

Ezt követően kéthetente, előre egyeztetett időpontokban kerül megrendezésre az élő, interaktív képzési nap.

A tervezett dátumok:

2022.06.21.
2022.07.05.
2022.07.19.
2022.08.01.
2022.08.25.
2022.09.08.
2022.09.20.
2022.10.04.
2022.10.18.
2022.11.03.
2022.11.17.
2022.11.30.

Milyen elfoglaltságot jelent ez számomra?

Az Akadémia 6 hónapos programja hetente 2-3 órás elfoglaltságot jelent.

Egy cégtől többen is részt vehetünk az Akadémián?

Igen, erre is van lehetőség, ha a PRO csomagot választjátok.

Hogy zajlik a fizetés?

A fizetés átutalással vagy bankkártyával történik a program kezdetéig. 

Nem találok megrendelési űrlapot, miért?

A TeamGuide Vezetői Akadémia részvételének véglegesítése az előzetes szakmai konzultációt követően történik meg. Ennek során tudod te magad is megállapítani, hogy számodra, a céged számára megfelelő-e a program, és hogy hány fő szeretne részt venni, továbbá igényeltek-e egyéni konzultációkat is. A két csomag díja ennek függvényében eltérő.

Más kérdésem van, hová írhatok?

Az Akadémiával kapcsolatos kérdéseid a jelentkezési kérdőívben, valamint az  előzetes konzultáció során is felteheted. Ha ezen felül merül fel benned kérdés, hello@teamguide.hu  e-mailre tudsz írni.