Teamguide onboarding

Illeszd be hatékonyan az új munkatársat a csapatba!

Az onboarding célja az új munkatárs hatékony beillesztése a csapatba, illetve a szervezetbe.

Tudj meg többet az onboarding feladatokról! Áprilisban minden élő adás a kiválasztási és onboarding folyamatokról fog szólni a TeamGuide Vezetői Akadémián.

Az, hogy egy új munkatárs mennyire lesz hasznos tagja a csapatnak, nagyban múlik a hatékony beillesztésén. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő onboarding folyamattal segítsük ezt.

Az beillesztési folyamat többről szól, mint a beléptetés, a munkaeszközök biztosítása és a feladatok tisztázása. Számos más területen is aktívan kell támogatni az új munkatársat, hogy valóban beváltsa a hozzá fűzött reményeket. Ez az alapja a sikeres és hosszú távú együttműködésnek.

Jelöltanalízis az onboarding előtt

Az onboarding, mint beillesztési folyamat ma már egyre elfogadottabb és népszerűbb. Sok esetben azonban előfordul, hogy az erőfeszítések ellenére sem hozza meg a várt eredményt. Ez többnyire arra vezethető vissza, hogy a munkáltató nem megfelelően mérte fel a jelöttel kapcsolatos viselkedésbeli kockázatokat. Ilyen esetben gyakran a teljes kiválasztási folyamatot meg kell ismételni. Ez hatalmas időveszteséget és bevételkiesést generál.
Mindez kiküszöbölhető, amennyiben az adott pozícióra jelentkezőkkel kapcsolatosan olyan elemzés készül, amellyel előre kiszűrhetőek a nem megfelelő jelöltek. A TeamGuide Jelöltanalízis pontosan azt a célt szolgálja, hogy a munkaadó még a potenciális új munkatárs kiválasztása és felvétele előtt pontos képet kapjon a jelölt várható hozzáállásával, viselkedésével, reakcióival kapcsolatban. A Jelöltanalízis a kockázatok elkerülésében segít, emellett arról is pontos visszajelzést ad, hogy mi várható a jelölttel kapcsolatban az onboarding és a hosszú távú folyamatok során.

 

Általános onboarding feladatok

Egy új munkatárs beillesztése számos általános feladatot takar a hivatalos beléptetési procedúrán túlmenően. Melyek ezek?

Munkakörnyezet és a csapat bemutatása

Szervezeti struktúra ismertetése

Munkahelyi kultúra megismertetése

Tájékoztatás a kommunikációs csatornákról és lehetőségekről

Mentorálás

További munkahely-specifikus feladatok

A TeamGuide Onboarding többről szól: tanácsadás és a beillesztési folyamatok finomhangolása.

EGY ÚJ MUNKATÁRS MEGTALÁLÁSA EGYRE NAGYOBB KIHÍVÁS, AZ ÁLLÁSHIRDETÉS KIDOLGOZÁSÁVAL KEZDVE, A KIVÁLASZTÁSI FOLYAMATON KERESZTÜL, EGÉSZEN A BELÉPTETÉSIG SOK IDŐT, MUNKÁT, ENERGIÁT ÉS PÉNZT EMÉSZT FEL. ÉPPEN EZÉRT KIEMELT JELENTŐSÉGŰ, HOGY AZ ÚJ BEOSZTOTTAT GONDOSAN KIDOLGOZOTT ONBOARDING FOLYAMATTAL SIKERÜLJÖN BEILLESZTENI.

A TeamGuide Onboarding szolgáltatásunkkal valóban hasznos csapattag lesz az új munkatárs!

A TeamGuide Onboarding segítségével a jelölt a felvétele után

  • már a próbaidő alatt hasznos csapattaggá válik
  • könnyen beilleszkedik a pozíciójába és a szervezetbe
  • képes lesz feladatait stresszmentesen ellátni
  • hatékonyan tud kommunikálni a munkatársakkal
  • képessé válik a vezetőivel / beosztottaival történő együttműködésre
  • beilleszkedik a vállalati kultúrába
  • hatékonyan tudja feladatait ellátni

A TeamGuide Onboarding egy átfogó szolgáltatáscsomag az új munkatárs beillesztésére vonatkozólag, amelynek segítségével a töredékére csökkentheted az anyagi kockázatát annak, hogy az új kolléga nem válik be!

 

Egy új munkatárs bekerülési költsége pedig millió feletti tétel is lehet, vezetői pozíció esetén akár több millió is. A próbaidő alatti bére (amikor még nem termel) szintén milliós nagyságrend. Ha az illető végül nem válik be, ez mind kidobott pénz. 

A költségek mellett pedig időbe és energiába is kerül. Az új kolléga betanítása figyelmet igényel, valamint egy ideig több kommunikációt, ellenőrzést, a tudásanyagok, aktuálisan futó projektek megosztását egyaránt, szintúgy, mint a vállalati kultúrába való beilleszkedés segítését, kísérését.

Ehhez képest a TeamGuide Onboarding díja ezeknek az összegeknek csupán töredéke.

A TeamGuide Onboarding támogatás az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza

Az új munkatárs beillesztési folyamatának megtervezése és támogatása próbaidő alatt

Az új kolléga és a csapat közötti együttműködés támogatása

Az új munkatárs és a vezetője közötti kommunikáció elősegítése

Új, vezető pozíciójú munkatárs és a beosztottai közötti együttműködés moderálása

Az esetlegesen felmerülő konfliktusok, dilemmák hatékony megoldása

A vezetőség tájékoztatása az új munkatárssal kapcsolatos teendőkről

A vezetőség döntésének támogatása a próbaidő végén

Ha úgy érzed, további információra van szükséged, vagy felmerült benned kérdés, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon!
 Kollégánk 2 munkanapon belül felveszi veled a kapcsolatot.