Teamguide Motivációs
rendszer kialakítása

Alakíts ki valóban motiváló, ösztönző rendszert a cégben!

Mi a baj a legtöbb teljesítményértékelő rendszerrel? 

A rendszerek a múltbeli eredményekre fókuszálnak, nem pedig arra, hogy az illetőnek miben és hogyan kellene változtatni.

Elsősorban üzleti eredményességet tükröző mérőszámokat értékelnek.

A VEZETŐK NINCSENEK FELKÉSZÍTVE ARRA, HOGY AZ ÉRTÉKELÉSEKET MEGFELELŐEN TUDJÁK KOMMUNIKÁLNI A BEOSZTOTTAIK SZÁMÁRA.​

A LEGTÖBB TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS NEM TÖBB, MINT EGY BIZONYÍTVÁNYOSZTÁS!

A motiváció pszichológiája

Az elmúlt 17 évben több mint 4000 viselkedéselemzést végeztünk el a hazai KKV szektor vezető beosztású alkalmazottai, illetve a cég működésében kulcsszerepet betöltő munkatársai között. 

A tapasztalataink azt mutatják, hogy szoros összefüggés van egy adott munkatárs motiváltsága és aközött, hogy mennyire halad, mennyire fejlődik az illető, csak éppen ez az összefüggés épp fordított, mint azt elsőre gondolnánk.

Ez azt jelenti, hogy ha a kolléga azt érzi, hogy a dolgai jó irányba mennek, a különböző életterületei fejlődnek, ő maga úgymond mozgásban van, akkor motiválttá válik, lelkes lesz, ötletei lesznek. Ugyanakkor, ha éppen ellenkezőleg, az illető úgy érzi, hogy nem tud haladni, nem tud fejlődni, elakadt, akkor a motiváltsága drasztikusan csökken.

A lényeg a haladás, a fejlődés érzésében van. Amíg ezt az érzést vezetőként fenn tudjuk tartani egy kollégában, addig motivált lesz.

Ha azonban ez az érzés megszűnik, az illető megáll. Ezt ne úgy képzeljük, hogy nem csinál semmit, hanem sokkal inkább úgy, hogy a munkavégzése szép lassan a szükséges minimum irányába konvergál. Egyre kevesebb ötlete lesz, csökken a hozzáadott értéke, egyre kevesebb dologért szeretne felelősséget vállalni. Ez az az állapot, amikor a kiégés is kezdetét veszi. Ahogy telik az idő a statikusság fokozódik, a kiégettség növekszik, az illető egyre inkább elakadt.

Vezetőként tehát a legfontosabb feladat a motiválás tekintetében az, hogy megakadályozzuk, hogy a kollégák megálljanak, fejlődésük, haladásuk elakadjon és ezzel statikussá és kiégetté váljanak.

Évek alatt kifejlesztettünk egy olyan motivációs módszert, amelyet bármilyen vezetői beosztásban használni tudsz és amelynek az elemeit úgy állítottuk össze, hogy alkalmazásukkal a kollégák újra fejlődési fázisba kerüljenek, ezáltal elakadásaik megszűnnek, kiégettségük csökken.

Ha kíváncsi vagy, hogy a Te cégedben, hogyan lehetne bevezetni egy valóban motiváló ösztönző rendszert, akkor kérd díjmentes konzultációnkat Kaszás Péterrel!