TeamGuide® Motivation vezetői tréning

9

Küzdesz azzal, hogy fenntartsd a munkatársak motivációját?

9

Szakemberből lettél vezető és szeretnél egy működő vezetői eszköztárat?

9

Előfordul, hogy nem a megbeszéltek szerint végzik a feladatukat az embereid?

9

Jobb vezetővé szeretnél válni?

9

Nem találod a kulcsot a Y és Z generációs kollégákhoz?

Járványhelyzetre reagálva a tréning tartalmát kibővítettük és aktualizáltuk, hogy a mostani helyzetben is azonnal használható módszereket kaphass!

Úgy látom, hogy szinte mindenki számára igen komoly stresszt okoz/okozott a kialakult helyzet majd a visszarendeződés, hiszen a legalapvetőbb stresszkezelési módszereink (megküzdesz vagy elfutsz) nem működnek.

VEZETŐKÉNT ÚJRA KELL GONDOLNOD A MÓDSZEREIDET!

A statisztikák szerint a kiégett, esetleg a cégtől távozó kollégák 82%-a motivációvesztésének okaként a vezetői visszajelzések hiányát és a belső együttműködési problémákat jelöli meg.

Az elmúlt 15 évben több mint 3000 viselkedéselemzést végeztünk el a hazai KKV szektor vezető beosztású alkalmazottai, illetve a cég működésében kulcsszerepet betöltő munkatársai között. 

A tapasztalataink azt mutatják, hogy szoros összefüggés van egy adott munkatárs motiváltsága és aközött, hogy mennyire halad, mennyire fejlődik az illető, csak éppen ez az összefüggés épp fordított, mint azt elsőre gondolnánk.

Ez azt jelenti, hogy ha a kolléga azt érzi, hogy a dolgai jó irányba mennek, a különböző életterületei fejlődnek, ő maga úgymond mozgásban van, akkor motivált, lelkes, ötletei vannak. Ugyanakkor, ha éppen ellenkezőleg, az illető úgy érzi, hogy nem tud haladni, nem tud fejlődni, elakadt, akkor a motiváltsága drasztikusan csökken.

A lényeg a haladás, a fejlődés érzésében van. Amíg ezt az érzést vezetőként fenn tudjuk tartani egy kollégában, addig motivált lesz.

Ha azonban ez az érzés megszűnik, az illető megáll. Ezt ne úgy képzeljük, hogy nem csinál semmit, hanem sokkal inkább úgy, hogy a munkavégzése szép lassan a szükséges minimum irányába konvergál. Egyre kevesebb ötlete lesz, csökken a hozzáadott értéke, egyre kevesebb dologért szeretne felelősséget vállalni. Ez az az állapot, amikor a kiégés is kezdetét veszi. Ahogy telik az idő a statikusság fokozódik, a kiégettség növekszik, az illető egyre inkább elakadt.

Vezetőként tehát a legfontosabb feladat a motiválás tekintetében az, hogy megakadályozzuk, hogy a kollégák megálljanak, fejlődésük, haladásuk elakadjon és ezzel statikussá és kiégetté váljanak.

Több ezer viselkedéselemzés alapján megállapítható, hogy ezeknek az elakadásoknak jellemzően 3 oka van:

N

Személyes elakadás (pl. magánéleti, egészségügyi, párkapcsolati problémák)

N

Együttműködéssel kapcsolatos elakadás (pl. konfliktusok a többiekkel, információáramlási problémák)

N

Vezetéssel kapcsolatos elakadás (pl. vezetői visszajelzések hiánya, vezetői konfliktuskerülés, túlzott vezetői kontroll)

A tréningen megismerheted azt a vezetői eszköztárat, amelynek alkalmazásával meg tudod szüntetni a munkatársak elakadásait és motiválttá tudod őket tenni, ráadásul ezt a motivációt könnyedén fenn is tudod majd tartani!

Ismerd meg a leghatékonyabb vezetői eszköztárat!

A vezetői tréningen konkrét gyakorlati megoldásokat kapsz az alábbi kérdésekre:

9

Hogyan kommunikáljunk úgy, hogy építsük az együttműködést?

9

Miért nem elég a pénz, illetve mikor elég, mint motivációs eszköz?

9

Milyen feltételek mellett működnek a klasszikus motivációs eszközök?

9

Hogyan lehet felépíteni a munkatársak elkötelezettségét?

9

Hogyan működik a munkatársak felelősségvállalása?

9

Hogyan kommunikáljuk az elvárásainkat a munkatársak felé különös tekintettel a járványhelyzetre?

9

Hogyan adjunk visszajelzéseket?

9

Hogyan dicsérjünk jól?

9

Hogyan tartható fenn a kollégák motiváltsága akár home office-ban is?

Elérhető időpontok:

Szervezés folyamatban

Helyszín:

online ZOOM meeting
(A belépési linket a regisztráció után küldjük.)

Ki tartja a tréninget?

Kaszás Péter

vezetéspszichológiai szakértő, a TeamGuide alapítója

Tanárként végeztem, majd pedagógiai, pszichológiai témában a tanulási motivációk terén folytattam kutatásokat. 2004-től több száz hazai kis- és középvállalkozás szervezetfejlesztési és vezetőképzési programját irányítottam. Vezetéspszichológiai szakértőként a munkatársak viselkedését, a motivációjuk fenntartásának lehetőségeit és a cégen belüli együttműködést kutatom.
Évente több tucat vezetői tréninget tartok, továbbá számos konferencián kapok felkérést szakmai előadásra.

Mit mondanak a vezetők a tréningről?

A résztvevők arról szoktak beszámolni, hogy bárcsak korábban hallották volna ezeket a módszereket, mert akkor megelőzhettek volna jónéhány problémát a kollégákkal kapcsolatban.

Nagyon hasznos volt, nagyon jó gyakorlati példákat kaptunk, profi előadő, tökéletes időzítés.

Janka Miklós

HR igazgató, EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Szerettem a Péter példáit, ezek színesítik az előadást. Köszönjük a tréning összeállítását, éreztem, hogy személyre szabott, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően sorba vette a cég életében felmerülő kérdéseket és válaszokat.

Fehér György

tulajdonos, Melodin Éttermek

Gyakorlatias, nem észt oszt, hanem megoldást mutat. Lehet nem látszik, de a végzettségem tanár. Az elmúlt 20 év alatt, legalább azt megtanultam, hogy emberekkel bánni nehéz, végzettség ide vagy oda. A tanárképzés pszichológia óráin tanultak nem sokat érnek. Ezt kellett volna oktatni.

Horváth Béla

ügyvezető igazgató, Nagoya Kft.

Jó hangulatú, értelmesen megfogalmazott, “laikus” számára is érthető volt. Hasznos tanácsokkal, példákkal. Sok egyedi megoldást tanultam.

Rostás Krisztina

operatív igazgató, EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Péterékkel másfél évig álltunk szoros kapcsolatban, és az ő segítségükkel vezettük át vállalatunkat kisvállalkozásból középvállalkozásba. Tanácsaikkal nagymértékben hozzájárultak a nagyon gyors vállalatnövekedésből fakadó problémák és nehézségek megoldásában.

Major Tamás

ügyvezető igazgató, Trumpf Hungary Kft.

100% pénzvisszafizetési garancia

Amennyiben úgy érzed, hogy nem azt kaptad a tréningen, amit vártál, úgy 100%-ban visszafizetjük a teljes részvételi díjat!

Csatlakozz a TeamGuide Vezetői Clubhoz!