fbpx

A mentorálás jóval több, mint egy újabb divatos kifejezés az üzleti életben. Egy olyan eszköz, amely a munkavállalók személyes fejlődése és a vállalat sikere szempontjából is kulcsfontosságú lehet.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, mit jelent pontosan a szakmai mentorálás, és hogy miért nem létezhet jól működő cég napjainkban saját mentorprogramok nélkül.

 

Mi a mentorálás lényege és miért fontos egy munkahelyen?

A mentorálás egy olyan folyamat, amely során egy tapasztaltabb szakember (a mentor) aktívan segíti és támogatja a kevésbé tapasztalt munkavállalót (a mentorált) a szakmai és személyes fejlődésében. A munkahelyi mentorprogramok lehetőséget kínálnak arra, hogy az újonnan érkező kollégák megtanulják a pozíciójuk szempontjából fontos teendőket és hatékonyan illeszkedjenek be az új munkakörnyezetbe.

A mentor részéről fontos a szakmai tapasztalat és az, hogy képes legyen a tudását a megfelelő módon, a megfelelő körülmények közt átadni a mentoráltnak. Míg a mentorált részéről legalább ennyire lényeges az elkötelezettség, a tanulásra, illetve az együttműködésre való hajlandóság is.

 

A meghatározott célok és a strukturált mentorprogramok előnye

A hatékony mentorálás első lépése egy jól meghatározott és jól strukturált mentorprogram kialakítása. A jó mentorprogramnak minden esetben tartalmaznia kell a mentorálás céljait és a résztvevők kiválasztási folyamatát. Ezek mellett a program hosszát, időbeosztását és az esetlegesen fontos határidőket is érdemes meghatároznia.

A strukturált programok segítenek abban, hogy az új munkavállalók egyenlő esélyekkel indulhassanak a karrierépítés terén, és azokon a területeken kaphassanak segítséget, ahol a leginkább szükségük van arra.

 

Nem csak az új munkaerő oktatása a fontos: a mentorok képzésének előnyei

Egy mentorprogram sikeres szempontjából kulcsfontosságú lehet a mentor személye. Fontos tudni, hogy a jó mentor nemcsak szakmai szempontból felkészült, de jó kommunikációs és coaching készségekkel is rendelkezik.

Fontos, hogy a mentorok ne csak tapasztalatukat osszák meg a mentoráltakkal, hanem inspirálják és támogassák is őket a tanulás során. A mentorok képzése segíthet abban, hogy a lehető leghatékonyabban tudják átadni tudásukat a mentoráltaknak és minden szükséges segítséget képesek legyenek megadni a fejlődésben.

 

A rendszeres visszajelzés, mint a mentorlás egy formája

A mentorálási kapcsolatok hatékonyságát a rendszeres értékelés és visszajelzés képes igazán hatékonnyá tenni. Mind a mentorok, mind a mentoráltak számára biztosítani kell az értékelés lehetőségét.

A mentorált számára szóló visszajelzés lehetőséget nyújt arra, hogy az illető felismerje saját erősségeit és gyengepontjait, ezek tükrében pedig hatékonyan tudjon fejlődni a jövőben. A mentorokkal és a mentorprogramokkal kapcsolatos visszajelzés pedig segít abban, hogy hatékonyan optimalizáljuk a tanulás folyamatát, és a jövőben még egyszerűbbé és gördülékenyebbé tehessük a szak ai szempontból fontos tudás elsajátítását.

Tudd meg, mit gondolnak a munkatársak és optimalizáld  a motiváltságukat!

Olvass bele a könyvembe: A motivált munkatárs létezik

Csatlakozz a TeamGuide Vezetői Clubhoz!

A TeamGuide Vezetői Club közösséget teremt olyan vezetők számára, akik emberközpontú módon gondolkodnak a csapatukról, és akiknek fontos, hogy a beosztottaikkal bizalmi együttműködést alakítsanak ki. A csoporttal az a célunk, hogy felületet teremtsünk a tapasztalatok megosztására, vezetéspszichológiai tudást adjunk át a tagok fejlődéséhez, és persze kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítsunk.