fbpx

Az év végére mindenki kicsit – vagy jobban – elfárad, így alig várja azt a pihenést, amit az ünnepi napok-hetek jelentenek. A karácsonyi készülődés, a közös családi programok vagy a szilveszteri buli mind-mind hozzátartozik ahhoz, hogy új élményekkel gazdagodjunk és egyúttal ki is kapcsolódjunk. Természetesen több napba is beletelik, mire már nem a munkával kapcsolatos dolgokon agyalunk, de az új év elejére mégis kialakul egy nyugodtabb “életvitel”, tehát “mindenki kicsit leereszt”. Éppen ezért a januári munkakezdés egyfajta sokként hat ránk.

 

Új év, régi kihívások

Az év végi pihenés után visszacsöppenni a munkába sosem egyszerű. Újra fel kell venni a ritmust, visszarázódni a rutinba. Amennyiben nem új munkahelyen kezdjük az esztendőt (adott esetben pedig hosszú évek óta vagyunk egy helyen, pozícióban), akkor “könnyű” dolgunk van, hiszen már ismerjük az év eleji kihívásokat, feladatokat és azokra akár már kész megoldásokkal rendelkezünk. Itt vezetőként gondolhatunk a projekt státusz jelentésekre, a köszöntőbeszédre vagy a célkitűzések bemutatására. Magától értetődő, hogy ezekkel is abban az esetben boldogulunk könnyedén, amennyiben van már tapasztalatunk és az előző év végén megtettük a szükséges előkészületeket. Például meghatároztuk az aktuális évre vonatkozó mérőszámokat.

A célkitűzések megfogalmazása egyaránt szól a cél- és mérőszámok, illetve az elvárások megállapításáról. Az üzleti siker elérése és annak megítélése pedig nagyban függ a célkitűzésektől, így fontos, hogy a folyamatra kellő időt szánjunk. Tudj meg többet arról, hogy Milyen a jó mérőszám? és Mire figyelj a célkitűző beszélgetések után vezetőként?

az üzleti célkitűzések megfogalmazása körültekintést igénylő feladat

az üzleti célkitűzések megfogalmazása körültekintést igénylő feladat

A rutin jellegű év eleji kihívások közé sorolhatjuk még a munkatársak, beosztottak motiválását, visszarázódásuk elősegítését, vagy éppenséggel egy kötetlen, élménybeszámolókkal egybekötött reggeli megszervezését.  Az évkezdéssel azonban gyakran új feladatok is várnak, így új kihívásokkal is szembe kell néznünk.

 

Új év, új kihívások

Az új esztendő megkezdése az üzleti közegben gyakran tartogat olyan új feladatokat, amelyekkel még nem szembesültünk és megoldásukra nem rendelkezünk valamilyen jól bevett mintával.   Melyek lehetnek ezek:

  • új munkatárs érkezik
  • mi vagyunk újak a munkahelyen
  • új rendszert, programokat kell bevezetni, elindítani (vállalatirányítási rendszer, bérszámfejtés, számlázás, időelszámolás)
  • új törvényeknek, rendelkezéseknek, előírásoknak, belső protokollnak kell megfelelni (munkavédelem, beléptetés, nyilvántartás)
  • megváltozott munkakörülmények (új iroda vagy csoportbeosztás)
  • egyedi, az adott vállalkozásra vonatkozó újdonság

A fentiek közül gyakran az első két eset jelenti a legkomolyabb kihívást, hiszen azok inkább az emberi, mintsem a technikai tényezőkön múlnak, így mi ezekkel fogunk foglalkozni az alábbiakban.

 

Új ember a fedélzeten

 

Új beosztott

Napjainkban a munkahelyi fluktuáció jelenti az egyik legnagyobb kihívást, a fiatalabb generációkra pedig egyre kevésbé jellemző a lojalitás. Egyre többen vannak, akik akár minden évben “váltanak”, így mára már szinte természetes, hogy januárban új kolléga érkezik. Az új munkatárs(ak) beillesztése pedig az egyéni igények növekedésével megköveteli a legújabb onboarding rendszer alkalmazását. Tudj meg többet arról, hogyan segít az onboarding felkészülni egy új munkatárs érkezésére!

 

Új vezető

Sok vállalkozás esetében a fluktuáció egy új vezető érkezését is jelenti. Amennyiben éppen mi vagyunk az az új belépő, akinek feladata lesz egy csapat vagy egy egész vállalkozás irányítása, akkor az új kihívásra alaposan fel kell készülnünk. A csapat és a folyamatok megismerése, a célok és feladatok ismertetése, a kommunikáció kialakítása mellett kiemelkedően fontos lehet – többek között – egy megfelelő bemutatkozás is. Tudj meg többet arról, hogy Milyen a jó vezetői székfoglaló beszéd?

az átgondolt és jól kidolgozott beszéd kulcs a sikerhez

az átgondolt és jól kidolgozott beszéd kulcs a sikerhez

Legyen szó új beosztott vagy vezető érkezéséről, alapvetés, hogy ennek pozitív hatással kell lennie a vállalkozás életére mind személyi, mind üzleti szempontból. Amennyiben rendelkezésre áll ehhez a szakmai tudás, a kompetenciák és ehhez a beilleszkedés elősegítéséhez pedig a megfelelő módszereket is alkalmazzuk, akkor nagyobb eséllyel érhetünk el üzleti sikereket az új évben.

 

Kezdjük együtt az évet!

Az új év jelentette feladatoknak és kihívásoknak történő megfelelésben hatalmas segítséget jelent, ha a cégben motivált munkatársak vannak és a beosztottak egyúttal szövetségesei is a vezetőnek. Hogyan valósítható meg mindez? Ismerd meg a TeamGuide vezetőknek szóló tudásanyagait! 

Beosztottból szövetséges

A motivált munkatárs létezik

További tanácsokért pedig csatlakozz a TeamGuide Vezetői Akadémiához!

Olvass bele a könyvembe: A motivált munkatárs létezik

Szeretnéd megérteni az embereid működését?

Szeretnéd, ha az emebreid valódi szövetségeseid lennének?

Szeretnél sikeres és szerethető vezetővé válni?

CSATLAKOZZ TE IS AZ ORSZÁG EGYETLEN VEZETÉSPSZICHOLÓGIAI AKADÉMIÁJÁHOZ!

TeamGuide Vezetői Akadémia Kaszás Péterrel

 

Lépj velünk kapcsolatba!

Amennyiben vezetőként bővíteni szeretnéd eszköztáradat, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!