fbpx

A vezető nem születik, hanem azzá válik. Nem ritka, hogy a vezetői tréningen való részvétel magának a vezetőnek a fejlődési igénye, és nem a cég küldi őt „továbbképzésre”. A vezető fejlődése, viselkedésének a változása hatást gyakorol a munkavállalók viselkedésére, a csoport együttműködési készségére, a csoport dinamikára, és ezek javulása magával hozza a cég sikereit, eredményeinek javulását. A vezetői tréning célja, hogy a vezető új készségeket sajátítson el, viselkedésében változás következzen be, és elinduljon a csoportja is egy pozitív változás útján. Vezetőként a sikered az általad vezetett emberek sikerétől függ. 

A kisvállalkozások esetében legtöbbször nincs vezetői tréningre lehetőség. Úgy gondolják, nem engedhetik meg maguknak. De a vezetői tréning valójában egy befektetés, ami bizony megtérül.

Kikből lesznek a vezetők? Általában belső emberek kinevezése, előléptetése jellemző a kkv szektorban, ritkábban vesznek fel kifejezetten vezetői kvalitásokkal rendelkező, tapasztalt személyt.

Gyakran gyorsan kell döntést hozni, így a legmotiváltabb dolgozót léptetik elő, akiről tudják, hogy képes egy kis csapatot irányítani. Vannak, akik így fejlődnek, ha mély vízbe dobják őket, mások pedig rosszul veszik az akadályokat, meglepődnek, stresszesek lesznek, frusztrálja őket a felelősség. Nem várható el senkitől, hogy hirtelen önmagától fejlesszen vezetői képességeket. Olykor a vezetőnek támogatásra, vezetői tréningre van szüksége ahhoz, hogy a cég fejlődéséért, eredményességéért felelősséget tudjon vállalni.

A vezető akkor a legjobb, ha a beosztottak számára elérhető. Amikor elvégzi a feladatát, a célok teljesülnek, és a csapata azt mondja: – Ezt mi magunk hoztuk létre, megcsináltuk. Az ő dolga még az, hogy dicsérjen, és azt mondja köszönöm. A vezető mások növekedését, fejlődését segíti elő, ő az, aki már ismeri az utat és mutatja azt a kollégáinak. Tudjuk, a vezetők nem születnek, hanem azzá válnak.

Mikor történik ez meg? Akkor válik egy ember vezetővé, ha mesteri szintre fejlesztette saját maga számára a tudást, végig ment az úton, tapasztalatot szerzett, és most megosztja a tudását másokkal. Egyre erősebb a jelentősége annak, hogy a vezetők miként tudják majd motiválni a csapatuk tagjait, és el tudják-e érni a kulcsfontosságú embereik elköteleződését, és lojalitását a cég felé. Jó szakembert kapni nehéz feladat, általában nem is készen érkeznek, hanem mi képezzük ki őket. Aki nálunk van, azt meg kell becsülni, meg kell tudni tartani, mert a jó munkaerő a legértékesebb egy cég számára.

A vezető feladata, hogy hozzáállásával, viselkedésével hasson a munkatársakra, és ezzel hozzájáruljon a cég működésének eredményességéhez. Az emberek együttműködése, motiváltsági szintje növeli a hatékonyságot. Az emberek bizalmát, együttműködését ki kell érdemelnie a vezetőnek.

Valódi változásokhoz mindig a vezetőnek kell először megújulnia. A belső bizonytalanságot eközben a vezető is átélheti, neki is szüksége lehet megújulásra, fejlesztésre, tréningre, mentorálásra, támogatásra.

Vezetőként, ha fejlődni szeretnél, fontos, hogy megtaláld a saját elveidet, eszközeidet, kommunikációdat.

 

Mi motivációs vezetői tréninget kínálunk neked, gyakorlati megoldásokkal

vezetői tréning

 

 

A TeamGuide® Motivation vezetői tréningen konkrét gyakorlati megoldásokat kapsz az alábbi kérdésekre:

 • Hogyan kommunikáljunk úgy, hogy építsük az együttműködést?
 • Miért nem elég a pénz, illetve mikor elég, mint motivációs eszköz?
 • Milyen feltételek mellett működnek a klasszikus motivációs eszközök?
 • Hogyan lehet felépíteni a munkatársak elkötelezettségét?
 • Hogyan működik a munkatársak felelősségvállalása?
 • Hogyan kommunikáljuk az elvárásainkat a munkatársak felé különös tekintettel a járványhelyzetre?
 • Hogyan adjunk visszajelzéseket?
 • Hogyan dicsérjünk jól?
 • Hogyan tartható fenn a kollégák motiváltsága akár home office-ban is?

 

A TeamGuide® Motivation vezetői tréning neked szól, ha:

 

 • Szakemberből lettél vezető és szeretnél egy működő vezetői eszköztárat
 • Jobb vezetővé szeretnél válni
 • Küzdesz azzal, hogy fenntartsd a munkatársak motivációját
 • Előfordul, hogy nem a megbeszéltek szerint végzik a feladatukat az embereid, és ezen változtatnál
 • Nem találod a kulcsot a Y és Z generációs kollégákhoz
 • A pandémia miatt kialakult helyzet kezelése, és a visszarendeződés új feladatok elé állít, amely megoldásához új módszerekre van szükséged

 

A tréningen megismerheted azt a vezetői eszköztárat, amelynek alkalmazásával meg tudod szüntetni a munkatársak elakadásait és motiválttá tudod őket tenni, ráadásul ezt a motivációt könnyedén fenn is tudod majd tartani!

A részletes lehetőségekről kérd díjmentes konzultációnkat!

Olvass bele legújabb könyvembe: A motivált munkatárs létezik

Csatlakozz a TeamGuide Vezetői Clubhoz!

A TeamGuide Vezetői Club közösséget teremt olyan vezetők számára, akik emberközpontú módon gondolkodnak a csapatukról, és akiknek fontos, hogy a beosztottaikkal bizalmi együttműködést alakítsanak ki. A csoporttal az a célunk, hogy felületet teremtsünk a tapasztalatok megosztására, vezetéspszichológiai tudást adjunk át a tagok fejlődéséhez, és persze kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítsunk.