fbpx

Válságálló Vezető – Mentorprogram

Készülj fel a válságra, hogy ne érjenek váratlan meglepetések!

Nyújts kiszámíthatóságot a csapatodnak és alakíts ki egy olyan vezetői eszköztárat, amely a közelgő válságban is elkötelezetté és szövetségessé teszi a munkatársaidat!

2022 októberében indítunk egy 3 hónapos, vezetőknek szóló, gyakorlatiorientált megvalósító programot. A program során azon fogunk közösen dolgozni, hogy felvértezzünk téged olyan tudással és eszközökkel, amelyekkel sikeresen küzdhetsz meg a bekövetkező recesszió kihívásaival.

2023 kemény, kihívásokkal teli évnek ígérkezik, amelyben a korábban fel nem ismert kockázatok valós veszéllyé változhatnak. Elengedhetetlen, hogy mindezekre felkészülj!

Neked való a Válságálló Vezető – Mentorprogram?

Ha illik rád valamelyik leírás, akkor ez a mentorprogeam neked való:

5

Cégvezető vagy és szeretnél felkészülni a válságra, hogy megőrizd, amit felépítettél

Eljutottatok arra a szintre, hogy már nagyon nem mindegy, hogy esetleg a beragadt szokások, a kollégák nem megfelelő hozzáállása miatt meginogjon a cég stabilitása.

5

Cégvezető vagy és nem akarod, hogy elmenjenek a kulcsembereid

Alapvetően jól megy a cég, és az elkövetkezendő időszakban különösen fontos, hogy tudj számítani a kulcsembereidre. Az infláció és a rezsiemelkedés hatásai azonban elbizonytalaníthatják őket. Ezért muszáj kialakítanod velük valódi szövetségességet.

5

Középvezető vagy és a körülmények ellenére meg szeretnéd őrizni a csapatod egységét

Úgy érzed, hogy fontos lenne foglalkozni a kollégáid motivációjával, elköteleződésével, hogy együtt átvészeljétek ezt az időszakot.

5

Középvezetőként úgy érzed, hogy két tűz között vagy

“Felülről” a cégvezetés felől érkező elvárásoknak kell megfelelned, “alulról” pedig a kollégák különféle problémáinak megoldásával kell foglakoznod. Új vezetéspszichológiai módszerekre és megoldásfókuszú vezetői eszközökre van szükséged.

Kicsoda Kaszás Péter?

vezetéspszichológiai szakértő, szerző, a TeamGuide és a PersonalGuide alapítója

Tanárként végzett, majd pedagógiai, pszichológiai témában a tanulási motivációk terén folytatott kutatásokat. 2004-től több száz hazai kis- és középvállalkozás szervezetfejlesztési és vezetőképzési programját irányította. Vezetéspszichológiai szakértőként a munkatársak viselkedését, a motivációjuk fenntartásának lehetőségeit és a cégen belüli együttműködést kutatja. Olyan nagysikerű vezetői könyvek szerzője, mint a Beosztottból szövetséges, A motivált munkatárs létezik vagy a Nézz szembe önmagaddal. Évente több száz vezetői viselkedéselemzést végez, több tucat vezetői fejlesztő programot tart, továbbá számos konferencián kap felkérést szakmai előadásra (Freedom Business, Marketing Fesztivál, Értékesítők napja, Polgármesteri Fórum, stb.)

Csapatával 11 éve fejleszti a TeamGuide Viselkedésanalízist, melyet többezer vezető alkalmazott már, hogy személyre szabott, önazonos eszköztárat tudjon kialakítani.

Célkitűzése, hogy a hazai KKV szektorban mindennapossá tegye az emberközpontú vezetés kultúráját.

Mikor indul a program?

A Válságálló Vezető – Mentorprogram kezdete: 2022. október 11. kedd 10.00

Jelentkezési határidő: 2022. október 5.

Ezen az alkalmon online fogunk találkozni, megismerkedni egymással, a résztvevőkkel, a program pontos menetével, valamint a motiváció pszichológiájával.

Már ezen az alkalmon is hasznos tudást sajátíthatsz el, és elkezdheted kialakítani a válságálló vezetői eszköztárad.

A Mentorprogram élő, interaktív napjai online, Zoom-on kerülnek megrendezésre, előre jelzett időpontban, délelőtt 9.00-11.00 között. Erről mind a zárt csoportban, mind pedig e-mailben értesítünk. 

Ha bármely napon nem tudsz részt venni az élő, interaktív képzésen, felvételt készítünk, melyeket a program ideje alatt vissza tudsz nézni bármikor.

Mit tartalmaz a Mentorprogram?

Működő vezetői eszköztár

A program során arra fókuszálunk, hogy ténylegesen működő, válságban is jól funkcionáló vezetői eszköztárat tudj kialakítani és fenntartani, gyakorlati példákkal, esettanulmányokkal, konkrét lépésekkel. 

A cselekvési terv mellett lehetőséged lesz a saját kérdéseidet is feltenni, amelyeket ezeken az alkalmakon megválaszolok, valamint a mentorprogram résztvevőivel közösen, lehetséges megoldásokon is tudsz ötletelni.

Hozzáférés a TeamGuide Vezetői Akadémia online kurzusaihoz

A Mentorprogram tudásanyagain túl számtalan témával foglalkozunk, melyek nemcsak vezetőként fejlesztenek, hanem a kollégák motivációjához is hozzájárulnak. Ilyenek pl. delegálás, vezetői kommunikáció, hatékony értekezletek vezetése, stresszkezelés, a lista még sokáig folytatható. Ezeket mind megkapod ajándékba.

Letölthető anyagok

A TeamGuide saját vezetői könyveit, eszköztárakat, különböző check-listeket,  teljesítményértékelő szempontokat, vezetői forgatókönyveket, és egyéb tudásanyagokat a Mentorprogram résztvevőjeként szintén birtokba veheted, és azonnal alkalmazhatod a cégedben.

Zárt Teams csoport tagság

A Mentorprogram tagjaként egy zárt közösség részévé válsz, mely további elönyöket is rejt magában: kérdezhetsz, te magad is megoszthatsz helyzeteket, és másokat is segíthetsz észrevételeiddel, javaslataiddal. A csoporttagság a képzés elvégeztével megmarad!

Kapcsolatépítés

A belső működés mellett a jó cég egyik elengedhetetlen pillére a kapcsolatok – erre a zárt csoportban, valamint az élő, interaktív képzési napokon is biztosítunk számodra lehetőséget, hogy megismerjétek egymás tevékenységét, cégét, bevált gyakorlatait stb.

Személyre szabott tanácsadás

A Mentorprogram arra is lehetőséget kínál, hogy egyénként is még többet fejlődhess. Egyéni vezetői tanácsadáson vagy akár coachingon privátban is kérdezhetsz, valamint a vezetői viselkedéselemzés által megismerheted saját erősségeid, fejlesztendő kompetenciáid.

Mi a Válságálló Vezető – Mentorprogram tematikája? 

Megoldásfókuszú vezetői eszközök

Olyan vezetői eszközöket ismerhetsz meg, amelyeket könnyedén fogsz tudni alkalmazni a még a fokozottan stresszes hétköznapokban is egy-egy probléma, vagy konfliktushelyzet feloldására.

A motiváció pszichológiája

Ahhoz, hogy egyáltalán bármilyen motivációról beszéljünk, nélkülözhetetlen, hogy értsd, hogy az emberek mitől lesznek motiváltak.

Együttműködés fejlesztése

A munkatársak egymással való együttműködésének kialakítása és fejlesztése kritikus vezetői feladat, hiszen ez jelenti az igazi csapatmunkát.

Stresszkezelés és kiégés-menedzsment

Sokszor láttuk már, hogy egy szuperül felépített motivációs rendszer néhány stresszhelyzetben vagy a vezető kiégettségéből fakadó frusztrációja miatt siklik félre. Ez ne történjen meg nálad!

Munkatársak felelősségvállalása

A kollégák motiválása ott kezdődik, hogy elvégzik a feladatot. De vajon miért nem végeznek el valamit? Miért halogatják? stb. Tanuld meg ezeket felismerni és megfelelően kezelni!

v

Empatikus elbocsájtás módszertana

Egy válságos időszakban sajnos nem kerülhetjük meg az elbocsájtás témáját. A program során átnézzük az emaptikus úton történő elbocsájtás lehetősgeit és eszközeit

Vezetői kommunikáció

Ha a vezetés legfontosabb képességét kellene kiemelnünk, akkor biztosan a kommunikációra voksolnánk. Megnézzük azokat a kommunikációs alapszabályokat, amelyek megteremtik a munkatársak elkötelezettségét.

Hogyan és mikor delegálj?

A delegálás és a felhatalmazás kritikus kérdés, hiszen az egyik legfontosabb motivációs faktor az önállóság iránti vágy. Tanulj meg jól delegálni!

U

Munka-magánélet egyensúly

Azt hiszem, ehhez a témához nem kell különösebb kiegészítés. Vezetőként akkor fogsz tudni harmonikusan működni, ha otthon rendben vannak a dolgok, és fordítva.

Hatékony értekezletek

Mivel válsághelyzetben még a szokásosnál is több kommunikációra van szükség a csapattagok között, ezért az értekezletek jelentősége megnő. Ahhoz, hogy ezek ne fulladjanak unalomba, el kell kezdeni hatékony meeting-eket tartani. 

Munkavállalói élmény megteremtése

A 21. század legnagyobb cégvezetői kihívásai közé tartozik, hogy miként tudjuk megteremteni a munkavállalói élményt. Nem szeretek multis példákat felhozni, de sok KKV-nak lenni mit tanulni ezen a téren. Megnézzük, hogy mit…

Agilis vezetői eszköztár

Válsághelyzetben a megoldásfókuszú vezetés mellett az agilis vezetői módszerek a leghatékonyabbak. A program során konkrét eszközöket kapsz ezzel kapcsolatban.

Ezen kívül számtalan meglepetéssel készülünk a program során, melyeket most nem árulhatunk el, hiszen akkor nem lenne meglepetés!

Még ennyi ideig tudsz jelentkezni

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Csomagválasztó – részletek

Két csomag közül tudsz választani, annak függvényében, hogy mire van szükséged, valamint, hogy az előzetes konzultáció során milyen javaslat születik. A Válságálló Vezető – Mentorprogramra ugyanis a helyek száma limitált, és csak felvételi konzultáció után lehet bekerülni. Miért vezettük ezt be? A Válságálló Vezető – Mentorprogramon nem vehet részt bárki és nem is való mindenkinek. 

Emberközpontú módon gondolkodó, fejlődni vágyó, és ezért tenni hajlandó vezetőkkel tudunk együttműködni és dolgozni. 

A Válságálló Vezető – Mentorprogram egy előzetes kérdőív kitöltésével, valamint egy 30 perces  online (vagy telefonos) konzultáció után lehet bekerülni, amelyhez időpontot tudsz foglalni.  

Az előzetes konzultáció során a program vezetőjével, Kaszás Péterrel fogod pontról pontra átbeszélni, hogy neked való-e a Mentorprogram.

Fontos, hogy törekszünk arra, hogy egy iparágból egy cég jelentkezzen, így tartjuk etikusnak, és te is nyugodtabban tudsz részt venni a képzésen, hogy nem a “versenytársaddal ülsz egy asztalnál”. 

Mekkora értéket és mit kapsz a
Válságálló Vezető – Mentorprogramon

A Válságálló Vezető – Mentorprogram elemeinek értékeit a jelen piaci áraknak megfelelően állítottuk össze, és még így is vannak olyan pontok, amelyek szinte a megfizethetetlen kategóriába kerülnek (Gondolj csak egy közös, hatékony ötletre, megoldási javaslatra, a hosszú távú elkötelezett kollégákra, egy hasznos kapcsolatra, és még sorolhatnám!)

Élő interaktív képzés

Kéthetente élőben (online) fogunk találkozni. Ez segíti a megértést és a tudás gyakorlati alkalmazását. Ezeken az alkalmakon átbeszélhetjük a nehézségeket, megválaszolom a kérdéseket és tanulhatsz mások tapasztalataiból is.Természetesen videófelvétel készül mindenről, amit vissza tudsz nézni a program során bármikor, de az élő részvétel mégiscsak más!

Videós tréningek

Azt látjuk, hogy a vezetők egyre nehezebben tudnak hosszabb időt kiszakítani a napi munkából azért, hogy képzésen vegyenek részt. Éppen ezért egy csomó képzési anyagot felvettünk, hogy egyrészt akkor nézhesd meg, amikor csak akarod, másrészt pedig az élő képzésekre már “felkészülten” tudsz jönni és ott már tudjuk finomhangolni a tanultakat.

Gyakorlati tudás

Nem elméletekkel fogunk bombázni, hanem konkrét, kézzelfogható, gyakorlati módszereket fogsz elsajátítani. Ha a Pro csomagot választod, akkor nemcsak te, hanem a kollégáid is részt vehetnek a képzéseken, így első kézből tudják ők is felszdeni a tudást.

Működő módszerek

A TeamGuide módszer elemeit évek óta alkalmazzuk hazai KKV szektorban működő cégeknél. Nem az a kérdés, hogy mi működik egy amerikai multinál, hanem az, hogy mi működik a te cégedben. Nagy előnye, hogy már az is látványos eredményeket hoz, ha a módszer egyes elemeit alkalmazza csak valaki.

Folyamatos támogatás

A program során végig “rajtad tartjuk a szemünket”, azaz folyamatos támogatást kapsz. Nem csak tőlünk kérdezhetsz, hanem a csoport tagjaitól is. Ha a Pro csomagot választod, akkor még négyszemközti privát konzultációkon is részt vehetsz, hogy a leghatékonyabban tudj haladni.

Személyiségfejlődés

A vezetés elválaszthatatlan része a pszichológia, hiszen vezetőként szót kell értenünk az emberekkel. Az, hogy te milyen “állapotban” vagy, nagymértékben meghatározza a vezetői sikerességed is. A program során olyan vezetéspszichológiai tudást kapsz, amelyet nem csupán a cégben, hanem akár a gyerekeiddel való kapcsolatodban vagy a házasságodban is alkalmazni tudsz.

Jó érzés lenne tudni, hogy a saját fejlődéseddel másoknak is segítesz?

Mind a TeamGuide-ban, mind pedig a lakossági üzletágunkban, a PersonalGuide-ban a segítés központi szerepet tölt be. Segítünk vezetőknek és magánszemélyeknek, hogy stresszmentesen, felszabadultan éljék az életüket és ki tudjanak teljesedni mind a szakmájukban, mind a magánéletükben.

Emellet rendszeresen adományozunk elsősorban hátrányos helyzetű vagy beteg gyermekekkel foglalkozó alapítványoknak.

A Válságálló Vezető – Mentorprogram teljes árbevételének 1%-át szintén jótékony célra fogjuk fordítani. 

Ehhez most te is hozzájárulhatsz, ha részt veszel a programon!

Hogyan tudsz részt venni a Válságálló Vezető Mentorprogramon?

 

Remekül döntöttél már azzal is, hogy érdeklődsz a részvétel iránt, ezek szerint számodra fontos, hogy fejlődhess, és hogy jó vezető legyél a válságban is!

Számunkra kiemelten fontos, hogy konkrét segítséget adhassunk számodra, ezért nem tudsz jelenleg azonnal vásárolni.

Jelentkezz az online szakmai konzultációra!

30 perc alatt felmérjük, hogy milyen sajátosságaid vannak és akkor is értékkel távozol, ha végül nem veszel részt a Mentorprogramon. Első lépésként erre a  konzultációra tudsz időpontot foglalni minden további kötelezettség nélkül. Az előzetes online (vagy telefonos) beszélgetéshez egy rövid, néhány kérdésből álló kérdőívet is ki kell töltened, ami ahhoz szükséges, hogy lássuk a pontos vezetői kihívásaidat és azt is, hogy mit vársz a Mentorprogramtól.

Az előzetes konzultáció még nem jelent elkötelezettséget, dönteni ezt követően tudsz. Kaszás Péterrel, az Akadémia vezetőjével fogod átbeszélni a helyzetedet, a kérdéseidet. 

Amennyiben te is és mi is úgy látjuk, hogy tényleges segítséget, fejlődési lehetőséget tudsz kapni általunk, úgy természetesen megbeszélésre kerül minden részlet, ha pedig menet közben felmerült kérdésed, azt is fel tudod tenni. 

Az előzetes konzultáció egyéni, ám a Mentorprogram ideje alatt a TeamGuide szakértői csapata is a segítségedre lesz különböző témákban, akár az interaktív képzési napokon, valamint coaching folyamatokban.

Mitől lesz gyakorlati, szakmai és előremutató számodra már az előzetes konzultáció is?

A jelentkezést követően a kérdőív során rákérdezünk a nehézségeidre, kihívásaidra és mindarra, ami jelenleg vezetőként foglalkoztat. A válaszokon túl pedig te magad is felteheted kérdéseid és konkrét, valós válaszokat kapsz a saját helyzetedre, problémáidra vonatkozóan.

vezetői stílusok

 

Néhány TeamGuide alapelv, amellyel érdemes tisztában lenned:

  • Nem fogjuk mindenáron rád erőltetni a részvételt, de ha úgy látjuk, hogy a cégednek erre ténylegesen szüksége van, úgy azt Péter fogja jelezni az előzetes konzultáció során.
  • Hazai KKV szektorban 18 évnyi tapasztalattal, több ezer tanácsadási óra tudását és tapasztalatát fogod “látni” a beszélgetés alatt is, tehát a “bullshit”, felesleges körmondatok, olyan területek, amik nem képezik részét a Mentorprogramnak – ilyenekkel nem fogsz találkozni. Közvetlenül az alapítóval, a Mentorprogram vezetőjével, Kaszás Péterrel fogsz beszélni, nem a 20. virtuális asszisztens kollégával – aki bármily jó is legyen, nem fog tudni válaszolni a kérdéseidre. 
  • Az előzetes konzultációt követően átgondolhatod, hogy számodra / a cégednek tényleg hasznos-e részt venni az Akadémián. 

Itt tudsz regisztrálni az előzetes konzultációra: 

Ti kérdeztétek 

Összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket, amiket feltettek nekünk eddig. Ha valamelyik benned is felmerült, akkor nézd meg, Péter mit gondol róla!

Egy cégtől többen is részt vehetünk a Válságálló Vezető – Mentorprogramon?

Elegendő figyelem fog jutni rád, vagy a cégedre?

Vezetői tréninget vagy megvalósító programot válasszak?

Lesz-e benne számomra újdonság?

Miért online vannak a Válságálló Vezető – Mentorprogram interaktív képzési alkalmai?

Épp egy recessziós időszakban vágjak bele a vezetőképzésbe?

a jó vezető személyiségjegyei

Egyéb kérdések

Mi történik a jelentkezést követően?

A jelentkezést követően egy előzetes szakmai konzultációra tudsz időpontot foglalni. A beszélgetéshez továbbá egy kérdőívet is kapsz, amelyben a jelenlegi helyzetedre, elvárásaidra, kihívásaidra kérdezünk rá.

Mikor indul a program? Mikor lesznek az interaktív képzések?

A program első napja 2022. október 11.  10.00 – 12.00

Ezt követően kb. kéthetente, előre egyeztetett időpontokban kerül megrendezésre az élő, interaktív képzési nap. (Az elején kicsit rágyorsítunk.)

A tervezett dátumok:

2022.10.20.
2022.10.27.
2022.11.08.
2022.11.22.
2022.12.06.
2022.12.20.

Milyen elfoglaltságot jelent ez számomra?

A Mesterprogram 3 hónapos programja hetente kb. 2 órás elfoglaltságot jelent, ha megcsinálod feladatokat!

Egy cégtől többen is részt vehetünk a Mentorprogramon?

Igen, erre is van lehetőség, ha a PRO csomagot választjátok.

Hogy zajlik a fizetés?

A fizetés díjbekérő alapján átutalással vagy bankkártyával történik a program kezdetéig. 

Nem találok megrendelési űrlapot, miért?

A Válságálló Vezető – Mentorprogram részvételének véglegesítése az előzetes szakmai konzultációt követően történik meg. Ennek során tudod te magad is megállapítani, hogy számodra, a céged számára megfelelő-e a program, és hogy hány fő szeretne részt venni, továbbá igényeltek-e egyéni konzultációkat is. A két csomag díja ennek függvényében eltérő.

Más kérdésem van, hová írhatok?

A Mentorprogrammal kapcsolatos kérdéseidet a jelentkezési kérdőívben, valamint az  előzetes konzultáció során is felteheted. Ha ezen felül merül fel benned kérdés, a hello@teamguide.hu e-mailre tudsz írni.