RAPID tanácsok KKV vezetőknek #4 – Cégtárs(ak)

A RAPID tanácsok KKV vezetőknek tartalomsorozatunk ez a negyedik rész, ami jónéhány vállalkozást érint. Akkor lesz hasznos neked ez a cikk, ha nem egyedül vállalkozol, hanem ketten vagy akár többen is egyszerre.

A cégvezetőtárssal kapcsolatos dilemmák

Már a kisvállalkozások esetén is gyakran előfordul, hogy nem egy, hanem legalább két ember vezeti a céget. És bármilyen harmonikusan is indult útjára a közös vállalkozás, idővel felmerülnek problémák.

Az ilyen problémák főként két dolog köré szerveződnek: a pénz és a jövőkép köré. Gyakran az egyik vezető úgy érzi, nem arányos a befektetett energiájával az osztaléka, de legalább ugyanilyen sűrűn előfordul, hogy a kezdeti közös vízió legalább az egyik fél részéről átalakul. Új termékek gyártása, új arculat kialakítása, a cég bővítése… ezek mind-mind könnyen szakadáshoz vezetnek, ha nem sikerül megbeszélni őket.

És mint oly sok más esetben, itt is a kommunikáció fontosságára hívjuk fel elsőként a figyelmet. Gyakran ezek az eltérések már jóval korábban elkezdenek kialakulni, mint hogy felszínre törnének. Pedig ha már az elejétől kezdve beszélnének róla, megtalálnák a közös medret.

Ha van cégtársad, vagy akár több is, akkor olvassátok el a BEOSZTOTTBÓL SZÖVETSÉGES című könyvet, és töltsétek ki a VEZETŐI ÖNÉRTÉKELŐ MUNKAFÓZETET is. Rengeteg tapasztaltot osztok meg benne, amik hasznosak lesznek.

Érdekel a könyv
2018-05-14T10:03:04+00:00